Daca te afli pe aceasta pagina inseamna ca doresti sa afli mai multe despre certificarea FSC. De ce este aceasta necesara si ce motive ai sa o alegi? Ei bine, astfel de informatii iti vor fi dezvaluite in randurile de mai jos.

Certificarea FSC, o alegere responsabila

Despre acest tip de certificare trebuie mentionat ca este unul dintre sistemele care a cunoscut o dezvoltare deosebita in timp, devenind tot mai eficienta si aducand un ajutor insemnat in ceea ce priveste reechilirarea mediului inconjurator. Subiectul de interes este lemnul, indiferent de forma sub care se prezinta acesta. Optand pentru certificare FSC, de fapt iti arata aprecierea si respectul fata de paduri, facand o diferenta insemnata pe piata lemnului.

Este un tip de certificare cu impact la nivel global. Un simplu search avand ca keyword acest concept iti va arata ca este un sistem care circula in mai mult de 100 de piete mari din lume. Este deci o demonstratie a increderii regasite in industria lemnului. Prin incredere ma refer la faptul ca acesta asigura un excelent management forestier pentru 190 de milioane de hectare de padure, extinse la nivel planetar.

Obtinand o certificare FSC nu faci altceva decat sa iti aduci contributia in ceea ce priveste lupta cu probleme  de mediu. Dintre acestea amintesc eroziunile ce afecteaza raurile sau chimicalele nocive cu efect devastator asupra sa. Certificatul vizeaza restrictionarea unor astfel de actiuni.

O astfel de alegere va avea impact si in ceea ce priveste animalele care sunt pe cale de disparitie. Daca vrei deci sa iti arati afectiunea, respectul fata de aceste vietuitoare, respectiv fata de plantele care sunt in aceeasi situatie, iata ca certificarea FSC si tot ce se gaseste pe piata si o detin sunt o idee excelenta. Practic prin ea asiguri un nivel sporit de protectie atat padurilor, cat si a speciilor ce traiesc in ea, insa sunt sub riscul de extinctie. Pana la urma si acestea au nevoie de un mediu sanatos in care sa se dezvolte, sa traiasca.

Nu in cele din urma, prin obtinerea acestei certificari de fapt oferi respect si recunoastere business-ului pe care il conduci.

Si alte motive indica spre o atitudine pro certificare FSC. Sa tinem cont si de faptul ca acesta este de fapt unicul sistem de certificare ce este membru al asociatiei globale a standardelor sustenabilitatii mediului.

Daca ti-am captat atentia si doresti sa afli mai multe informatii despre certificarea FSC, precum modul in care o poti obtine, ce avantaje iti aduce, unde se aplica, ne poti contacta site-ul folosind formularul de contact.