certificare fsc
certificare fsc

CERTIFICARE FSC ®

Ce înseamnă certificare FSC ®?

Prin certificare FSC ® înțelegem că în fiecare zi, lucrăm pentru îngrijirea pădurilor noastre și a celor care se bazează pe ele, protejând speciile de plante și animale, asigurând drepturile popoarelor indigene, solicitând siguranța lucrătorilor forestieri și multe altele. Obținem acest lucru prin procesul de certificare FSC®, pentru a ne asigura că pădurile din întreaga lume sunt gestionate în mod responsabil. Certificarea este un instrument voluntar, bazat pe piață, verificat de la originea pădurilor prin lanțul de aprovizionare.

Sună acum

0752 058 554

Trimite email

office@isogoldconsult.ro

Certificare FSC ®

Ce presupune certificarea FSC ®?

Certificarea managementului forestier este un act voluntar, procesul de certificare putând fi demarat numai la solicitarea proprietarului/administratorului pădurii/producătorului din industria lemnului, celulozei și reprezintă evaluarea modului de administrare și gospodărire a unei păduri/exploatarea primară/exploatarea secundara/producator in raport cu standardul FSC®.

Pentru ca producatorul final (de mobila, scări din lemn, case din lemn, celuloza, hârtie, ambalaje, peleți, etc.) să se poată certifica FSC®, toti factorii implicați in procesul de transformare a materialului lemnos încă de la plantare, trebuie sa fie certificati FSC®.

Compania noastră, ISOGOLD CONSULT SRL, vine in intampinarea dvs. cu serviciile de consultanță, privind întocmirea documentației care stă la baza certificării FSC®.

Rulează videoul

Semnificația din spatele etichetelor FSC®

FSC® 100%: Toate materialele utilizate în produse sau o parte dintr-un produs care poartă această etichetă provin din surse sigure, din păduri certificate care sunt gestionate conform standardului riguros FSC® .

FSC® Reciclat: Produsele care poartă această etichetă conțin 100% material reciclat (fie materiale recuperate post-consum sau pre-consum).

FSC® Mix: Produsele care poartă această etichetă sunt realizate folosind un amestec de materiale din păduri certificate FSC® , materiale reciclate sau lemn controlat FSC®. Deși lemnul controlat nu provine din păduri certificate FSC®, atenuează riscul ca materialul să provină din surse inacceptabile, cum ar fi defrișările.

Alegând produse cu eticheta FSC® , consumatorii pot fi siguri că produsele pe care le achiziționează nu au fost fabricate în detrimentul pădurii sau al animalelor, plantelor și oamenilor care se bazează pe ea. Atunci când consumatorii achiziționează produse certificate FSC® , aceștia susțin direct managementul responsabil al pădurilor.

Fiecare dintre cele trei etichete oferă informații despre natura și originea materialelor folosit la realizarea produsului finit și etichetat: