Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a relansat, astăzi, 2 martie, printr-un ordin, apelul de proiecte nr. POR/780 (2.2 – IMM) în regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

Relansarea are ca scop utilizarea alocării financiare rămase disponibile în cadrul PI 2.2, după primul apel de proiecte, după cum urmează:

  • Sud-Est: 27,94 milioane euro
  • Sud Muntenia: 38,67 milioane euro
  • Sud-Vest Oltenia: 17,97 milioane euro

Pentru regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Centru alocarea financiară a fost deja contractată în totalitate.

Proiectele pot fi depuse, exclusiv prin intermediul aplicației MySMIS, în perioada 04.05-04.06.2020.

Sunt eligibile doar investițiile ce urmează a fi implementate în regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

Pot solicita finanțare societățile care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural.

Investițiile eligibile pentru cofinanțare includ:

  • investiții finanțabile prin ajutor de stat regional: construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online;
  • investiții finanțabile prin ajutor de minimis: implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății; activități specifice procesului de internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200.000 euro și maximum 1 milion euro.

Buget suplimentat pe apelul POR 2.2 adresat regiunilor de dezvoltare Nord-Est și Nord-Vest

În prezent este deschis apelul POR 2.2 Microîntreprinderi pentru regiunile de dezvoltare Nord-Est și Nord-Vest.

Conform comunicatului oficial, pentru apelul de proiecte PI 2.2.IMM – Relansare 2019 în regiunile Nord-Est și Vest (POR/694), datorită realocărilor efectuate în cadrul POR, bugetul apelului va fi suplimentat cu 61,18 milioane euro, astfel: 39,96 milioane euro pentru regiunea Nord-Est, respectiv 21,22 milioane euro pentru regiunea Vest.

Cererile de finanțare pot fi trimise până pe 24 martie 2020, ora 12:00.

Bugetul total alocat relansării PI 2.2.IMM, prin cele două apeluri de proiecte, este de 213,76 milioane euro.

Sursa: MLPDA