IFS (International Food Standard) este un standard de siguranta care se aplica companiilor care vand, furnizeaza sau fabrica produse alimentare. Standardul acopera activitati precum manipularea alimentelor libere, ambalarea si procesarea. Pentru a fi considerate certificate IFS, practicile de afaceri ale companiei dumneavoastra trebuie sa fie mai intai auditate de catre o terta parte pentru a se asigura ca acestea sunt conforme cu standardele IFS. Companiile cu certificare IFS necesita mai putine inspectii ale clientilor si sunt capabile sa utilizeze sigla si certificatul IFS pentru a demonstra conformitatea cu cele mai inalte standarde.

Pre-audit

Inainte de a incepe procesul de certificare IFS, asigurati-va ca intelegeti conceptul general stabilit in standard. Incercati sa utilizati standardul pentru a imbunatati practicile de afaceri.

Auditorii nostri efectueaza un audit preliminar pentru a stabili daca cerintele asociate cu acest standard de siguranta au fost deja implementate in compania ddumneavoastra si, in caz afirmativ, care dintre acestea.

De asemenea, ar trebui sa intelegeti toate riscurile asociate cu schimbarea afacerii dumneavoastra pentru a respecta standardul.

Va rugam sa ne contactati daca doriti un pre-audit IFS inainte de certificare.

Daca tocmai incepeti sa construiti un sistem de calitate, va putem ajuta, de asemenea, in alegerea unui consultant care sa va sprijine. Dupa ce sunteti gata sa va certificati sistemul de calitate, va vom trimite un pret.

Audituri combinate

ISOGOLD CONSULT va poate oferi certificare pentru toate standardele importante relevante pentru industria alimentara. Daca doriti certificarea pentru un alt standard, cum ar fi certificarea organica in plus fata de IFS, va putem face o oferta pentru ambele standarde, reducand astfel cheltuielile generale si costurile pentru dumneavoastra. Va rugam sa intrebati despre gama noastra completa de servicii.

Certificarea IFS

Dupa ce ati decis sa doriti sa lucrati cu ISOGOLD CONSULT, vom alege o data pentru auditul de certificare care este potrivita pentru ambele parti.

Echipa de audit determina masura in care documentatia sistemului dumneavoastra de management este deja conforma cu normele noastre.

In termen de 2 saptamani dupa audit, veti primi raportul final. Trebuie sa efectuati o actiune corectiva pentru fiecare nerespectare mentionata in raport. Dupa verificarea actiunilor corective, raportul este introdus pe portalul IFS si primiti certificatul IFS.

De obicei, dureaza aproximativ 6 saptamani intre certificare si eliberarea certificatului. Va rugam sa luati in considerare acest lucru atunci cand va faceti planificarea. In urma certificarii initiale, un audit de supraveghere este efectuat o data pe an. Dupa ce actiunile corective au fost implementate cu succes, primiti noul certificat.

Auditul de supraveghere

Evaluarile noastre de supraveghere anuala va ajuta sa va optimizati continuu procesele.

Reinnoirea certificarii

Dupa trei ani, auditul se repeta pentru reinnoirea certificarii. Acest lucru asigura imbunatatirea continua a proceselor si, de asemenea, a documentelor catre parteneri si clienti, angajamentul dumneavoastra pe termen lung in ceea ce priveste siguranta produselor.

Daca cerintele IFS sunt indeplinite cu peste 95%, atunci primiti un certificat la „nivel inalt”. Daca sunt indeplinite cerintele IFS la 75% – 95%, primiti un certificat la „nivel de baza”.