Daca nu stiai de ce este bine sa obtii certificarea FSC pentru afacerea ta, ai ajuns in locul potrivit. Mai departe vei afla informatii de interes cu privire la acest subiect, dar si unde gasesti serviciile potrivite pentru a o obtine mai simplu.

Obtine certificarea FSC, din respect pentru natura

Un management responsabil al padurilor este crucial pentru un viitor mai sigur, pentru o natura capabila sa sustina in continuare viata la o calitate optima. Nu toti constientizeaza insa asta, iar rezultatele sunt deja vizibile. Incendiile care cuprind padurile pe suprafete mari ale acestora, dar si alte fenomene, precum defrisarile sunt numai cateva dintre actiunile care influenteaza negativ evolutia padurilor si bunul mers al intregii naturi.

Certificarea FSC este masura necesara pentru a tine sub control, printre altele, taierile necontrolate ale padurilor. Daca detii un business care implica lemnul sub orice forma a sa, bruta sau finita, este bine sa il ai in vedere. Obtinerea lui poate fi chiar simpla atunci cand beneficiezi de ajutorul potrivit. Astazi exista firme specializate in astfel de certificari, care detin atat cunostintele, cat si experienta necesare pentru a te ajuta sa intri in posesia lui rapid si eficient.

Cel mai bine este sa te documentezi corespunzator in prealabil pentru a te asigura ca iei o decizie care este in avantajul tau atat in ceea ce priveste obtinerea certificarii potrivite, cat si partea financiara.

De ce iti vei dori sa obtii certificarea forestiera?

Un motiv este respectul pe care il porti naturii ce te inconjoara, dar si vietatilor ce o populeaza. Stii cate specii de plante si animale sunt in pericol de disparitie astazi din cauza defrisarilor si a consecintelor negative ale actiunilor iresponsabile ale oamenilor? Obtinerea lui constituie si un manifest al respectului pe care il ai fata de drepturile popoarelor indigene, printre altele.

Da, este drept ca certificarea este un act voluntar, poate si acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu multi stiu despre ea. Acesta se bazeaza pe piata, fiind verificat de la originea padurilor, prin lantul de aprovizionare.

In orice caz, demararea sa poate fi executata numai la cererea celui care detine, respectiv administreaza sau produce in industria lemnului. Atat exploatarea primara, cat si cea secundara, productia, trebuie realizate in raport cu standardul FSC.

Daca esti producator final (fie de scari din lemn, mobilier, case, peleti, hartie, celuloza, etc.), te poti certifica atat timp cat fiecare factor pe care il implica procesul de transformare a materialului lemnos incepand cu etapa de plantare dispune de o astfel de certificare FSC. Poate ca procesul ti se va parea costisitor si epuizant si te va tenta ideea sa renunti la a obtine un certificat FSC. In acest caz, ideal este sa soliciti ajutor specializat precum cel oferit de ISOGoldConsult. Totul va merge ca pe roate, iar business-ul tau va capata mai multa incredere, purtand emblema respectului si a grijii pe care le ai fata de padure si intreaga natura.