Certificarea de încredere în biosecuritate

Certificarea de încredere în biosecuritate

 

Noua certificare promovează un set de bune practici pentru a minimiza riscul de a răspândi epidemii în locuri publice și private de adunare socială, precum mijloace de transport, locuri de divertisment (restaurante, teatre, muzee, săli de sport și piscine), facilități de cazare (hoteluri), nave de croazieră, centre de convenții), case de îngrijire și odihnă.

Acest cadru, bazat pe abordarea sistemică a standardelor ISO pentru sistemele de management, pune de asemenea un accent deosebit pe analiza comportamentului prin Organizational Behavior Management (OBM): disciplina bazată pe legi științifice care explică comportamentul uman și permite predicția și controlul acestuia. Participarea la cursuri de instruire ad-hoc privind respectarea strictă a normelor de igienă și a prevederilor sistemului de management în contexte specifice este, prin urmare, verificată pe parcursul întregului proces.

Organizațiile certificate conform cadrului de certificare a încrederii în biosecuritate vor obține diverse avantaje, inclusiv consolidarea capacității de gestionare a riscurilor , capacitatea de a furniza un serviciu de calitate superioară, reducerea costurilor directe și indirecte cauzate de întreruperile serviciilor, o expunere mai mică la riscurile financiare și reducerea potențială a primelor de asigurare.

În plus, includerea certificatelor emise de certificarea de confidențialitate biosecurității într-o blockchain publică înseamnă că oricine are posibilitatea de a le examina, garantând în același timp integritatea și veridicitatea lor.


Primul pas către certificare

Indiferent de sectorul din care fac parte, orice organizație care dorește să fie certificată trebuie în primul rând să se pregătească pentru o analiză a riscurilor pentru a examina contextul de referință și, după adoptarea procedurilor de atenuare, a evalua dacă riscul a fost redus la minimum. Pentru a face acest lucru, trebuie luati in considerare câțiva factori principali.

Factori principali

  • procesele caracteristice ale organizației;
  • tipuri de infecții tipice;
  • metode de transmitere;
  • procese cu risc;
  • evaluarea recurenței probabilistice;
  • gravitația potențială.

Un instrument de combatere a situației de urgență COVID-19

 

Conform unei analize publicate de Agenția Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare, epidemia de coronavirus va provoca o decelerare a economiei globale estimată la cel puțin un trilion de dolari după faza de urgență.

Pentru acele sectoare bazate în special pe adunările sociale, recuperarea economică post-COVID-19 trebuie să prevadă o atenție sporită pentru prevenirea răspândirii posibilelor infecții. În acest sens, certificarea de încredere în biosecuritate poate sprijini companiile în adoptarea de măsuri menite să reducă la minimum riscurile pentru sănătate pentru angajați și clienți.

Aboneaza-te la Newsletter!

Aboneaza-te acum pentru a primi noutati de la noi!

    dev