Un sistem de management a fost conceput pentru a ajuta la repornirea activității economice, oferind cele mai bune practici care să contribuie la minimizarea riscurilor de răspândire a epidemiilor în locuri aglomerate.

Sistemul de certificare a încrederii în biosecuritate are ca scop prevenirea și atenuarea răspândirii infecțiilor în locuri publice, cum ar fi transportul public, locurile de divertisment și locuri sportive (restaurante, teatre, săli de sport, muzee, piscine), facilități de cazare (hoteluri, centre de congrese, nave de croazieră) și structuri de asistență medicală precum casele de pensionare și îngrijire.

Certificarea de încredere în biosecuritate este concepută pentru sectoarele de divertisment și turism, dar poate fi aplicată și în multe alte sectoare.

Certificarea se bazează pe abordarea sistematică ISO a sistemelor de management combinată cu cele mai bune practici științifice împotriva răspândirii infecțiilor și pe principiile managementului comportamentului organizațional pentru a controla și a preveni contagiunea într-un context de lucru.

Comportamentul uman joacă un rol esențial în succesul sistemelor de management al siguranței în sănătate. Pentru a respecta regulile stricte de igienă, sistemul solicită personalului să urmeze cursuri de pregătire ad-hoc pentru situații specifice. Utilizatorii individuali trebuie, de asemenea, să fie informați și să respecte măsurile preventive recomandate.

Cerințele acestui nou instrument pot fi integrate în sisteme comune de management existente, cum ar fi ISO 45001, completând aceste sisteme cu proceduri specifice axate pe prevenirea și controlul infecțiilor.

Toate certificatele emise de Certificatul de încredere în biosecuritate vor fi puse la dispoziție pe blockchain public pentru a permite inspecția și verificarea.

Un instrument de combatere a situației de urgență COVID-19

Conform unei analize publicate de Agenția Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare, epidemia de coronavirus va provoca o decelerare a economiei globale estimată la cel puțin un trilion de dolari după faza de urgență.

Pentru acele sectoare bazate în special pe adunările sociale, recuperarea economică post-COVID-19 trebuie să prevadă o atenție sporită pentru prevenirea răspândirii posibilelor infecții. În acest sens, certificarea de încredere în biosecuritate poate sprijini companiile în adoptarea de măsuri menite să reducă la minimum riscurile pentru sănătate pentru angajați și clienți.

Organizațiile certificate conform cadrului de certificare a încrederii în biosecuritate vor obține diverse avantaje, inclusiv consolidarea capacității de gestionare a riscurilor , capacitatea de a furniza un serviciu de calitate superioară, reducerea costurilor directe și indirecte cauzate de întreruperile serviciilor, o expunere mai mică la riscurile financiare și reducerea potențială a primelor de asigurare.

În plus, includerea certificatelor emise de certificarea de confidențialitate biosecurității într-o blockchain publică înseamnă că oricine are posibilitatea de a le examina, garantând în același timp integritatea și veridicitatea lor.