Ce înseamnă atunci când un produs, cum ar fi podeaua sau mobilierul de exterior, este menționat sau etichetat ca fiind certificat FSC? Forest Stewardship Council (FSC) este o organizație non-profit care stabilește anumite standarde înalte pentru a se asigura că silvicultura este practicată într-o manieră responsabilă din punct de vedere ecologic și social benefic. Dacă un produs, cum ar fi o piesă de mobilier de terasă din lemn, este etichetat ca „certificat FSC”, înseamnă că lemnul folosit în produs și producătorul care l-a fabricat îndeplinesc cerințele Forest Stewardship Council.

Certificarea FSC este considerată desemnarea „standard de aur” pentru lemnul recoltat din pădurile care sunt gestionate în mod responsabil, benefice din punct de vedere social, conștienți de mediu și viabile din punct de vedere economic.

De ce ar trebui să luați în considerare mobilierul certificat FSC

Pădurile acoperă 30 la sută din suprafața globală a pământului, potrivit FSC. Consumatorii care doresc să își construiască o casă verde, în amenajarea acesteia ar trebui să ia în considerare achiziționarea de mobilier și produse de grădină sustenabile.

O cauză majoră a defrișărilor este tăierea legală și ilegală a pădurilor primare rămase pentru a satisface nevoia tot mai mare de produse din lemn. La ratele actuale de defrișare, pădurile naturale bogate în biodiversitate rămase din țările din America de Sud, Asia și Africa ar putea dispărea într-un deceniu.

Experții recomandă consumatorilor să caute și să solicite produse cu sigla Forest Stewardship Council (FSC), ceea ce înseamnă că lemnul este trasabil până la o pădure gestionată durabil.

Aflați de unde vine

Ceva aparent la fel de comun precum mobilierul de grădină din lemn de esență tare ar putea contribui la distrugerea celor mai valoroase păduri din lume, potrivit Fondului Mondial pentru Natură (WWF). Prețuite pentru frumusețea și durabilitatea lor, unele specii de pădure pot fi recoltate ilegal pentru mobilier de exterior. Cumpărarea de mobilier de exterior certificat FSC ajută la sprijinirea gestionării durabile a pădurilor, care reduce emisiile de gaze cu efect de seră și protejează habitatul faunei sălbatice”, susține WWF.

Înțelegerea etichetelor FSC

Căutați produse care poartă certificarea FSC și, în mod ideal, sunt fabricate din lemn FSC recoltat în economia locală în care a fost fabricat mobilierul.

În timp ce FSC face un proces oarecum complicat și lanțurile de aprovizionare mai ușor de înțeles pentru consumatori, ajută să știi exact ce înseamnă cele trei etichete de pe majoritatea produselor:

  • FSC 100%: Produsele provin din păduri certificate FSC.
  • Reciclat FSC: Lemnul sau hârtia dintr-un produs provine din material reciclat.
  • FSC amestecat: un amestec înseamnă că cel puțin 70 la sută din lemnul dintr-un produs provine din material certificat FSC sau reciclat; în timp ce 30 la sută sunt făcute din lemn controlat.

Căutarea produselor în baza de date FSC

Pentru a identifica mai ușor produsele durabile potrivite, Baza de date Globală a Certificatelor FSC oferă un instrument de clasificare a produselor pentru a cerceta și identifica companiile și importatorii/exportatorii de materiale și produse certificate. Instrumentul vă ajută să găsiți companii certificate folosind meniuri derulante pentru a vă permite să selectați un tip de produs, cum ar fi „mobilier de exterior și grădinărit” sau „furnir”, împreună cu statutul certificatului, numele unei organizații, țara etc. De acolo, prezintă o listă de companii, descrieri ale produselor, țara de origine și alte detalii pentru a vă ajuta să găsiți un produs care este certificat FSC sau pentru a verifica pentru a afla când certificarea a expirat.

Firma de consultanță potrivită

Cu o echipă de consultanți și formatori cu înaltă calificare, cu o vastă experiență industrială, ISOGOLD CONSULT S.R.L. este o societate de consultanță acreditată de către organizația FSC® (Cod de licenta FSC® N003779).

Abordarea noastră de consultanță este foarte profesionistă, limitată în timp și eficientă, ceea ce duce la ușurința de implementare și adaugă valoare proceselor de afaceri ale organizației clientului.

Oferim instruire FSC, implementare, consultanță, analiză a decalajelor, documentare, audituri interne, audituri de pre-evaluare, audit de certificare prin cele mai bune dintre organismele de certificare și servicii de îmbunătățire/întreținere post-certificare pentru a permite organizației dumneavoastră să obțină cele mai bune rezultate din sistemul de management FSC.