BENEFICIILE CERTIFICARII FSC

Consumatorii sunt din ce în ce mai constienti si preocupati de originea produselor pe care le cumpara si de procesele care le produc.

Ei doresc sa ia decizii responsabile cu privire la ceea ce cumpara, cantarind acreditarile sociale si de mediu. Acest comportament se reflecta din ce in ce mai mult si in reglementarea guvernamentala a operatiunilor de afaceri.

Cercetarile au aratat ca intreprinderile care au devenit certificate FSC beneficiaza de un acces mai bun la pietele internationale, au venituri mai mari si vad schimbarea pozitiva a imaginii lor publice. Exista, de asemenea, multe beneficii care pot fi obtinute de organizatiile pentru care certificarea nu este solutia, dar doresc sa promoveze produsele marcate cu FSC prin acordarea de licente pentru marci comerciale.

 

De ce ar trebui sa iau in considerare certificarea FSC pentru afacerea mea?

 

  1. Certificarea ridica standardele industriale in gestionarea padurilor

Certificarea FSC este singurul cadru sustinut de ONG-uri de mediu, precum Greenpeace si WWF. Acesta stabileste un punct de referinta pentru toate organizatiile si comunitatile forestiere.

  1. Ce beneficii economice tangibile pentru afacerea dumneavoastra creeaza certificarea FSC?

Intrucat organizatiile sectorului public si privat din intreaga lume aplica din ce in ce mai mult cerinte stricte privind practicile de achizitii responsabile din punct de vedere ecologic, devenind certificat FSC. Proprietarii de paduri si producatorii de produse finite din lemn au acces la piete noi si o baza de clienti mai puternica si mai diversa.

  1. Certificarea creeaza legaturi mai puternice intre afacerea si clientii dumneavoastra

Certificarea FSC va creste credibilitatea marcii societatii, deoarece clientii pot avea incredere in originile responsabile ale produselor dumneavoastra. De asemenea, va imbunatateste reputatia corporativa si creeaza noi oportunitati de marketing.

  1. Certificarea protejeaza ecosistemele forestiere si contribuie la combaterea schimbarilor climatice

FSC interzice exploatarea forestiera ilegala, degradarea padurilor si defrisarea in zonele certificate. Prin obtinerea certificarii, veti face contribui la protejarea ecosistemelor forestiere si reducerea impactului schimbarilor climatice.

  1. Certificarea va asigura ca veti fi la curent cu cerintele guvernamentale

Un numar din ce in ce mai mare de tari si regiuni, printre care: Uniunea Europeana, SUA si Australia, au o legislatie care interzice utilizarea si comercializarea lemnului recoltat ilegal si a produselor obtinute din acesta. Respectarea acestor legi reprezinta fundamentul certificarii FSC, astfel incat veti reduce in mod semnificativ riscul expunerii la lemn ilegal.

 

certificare fsc beneficii

CUM POATE SECTORUL DUMNEAVOASTRA BENEFICIA DATORITA MATERIALELOR CERTIFICATE FSC?

 

Indiferent daca va aflati in constructii, comert cu amanuntul, ambalaje sau hartie si publicatii, utilizand lemn certificat FSC, puteti beneficia in mod semnificativ afacerea dvs.

Constructii: aflati despre avantajele utilizarii lemnului certificat FSC pentru a satisface cererea pietei pentru constructii durabile.

Retail: aflati cum produsele certificate FSC va pot ajuta sa furnizati consumatorilor transparenta pe care o asteapta in lanturile dvs. de aprovizionare.

Ambalare: aflati despre beneficiile alegerii ambalajului pe suport de hartie certificat FSC.

Hartie si publicare: aflati cum FSC asigura ca industria hartiei si editurii isi satisface nevoile de hartie in mod responsabil.

 

 

LICENTIEREA MARCII: O ALTERNATIVA PENTRU CERTIFICARE

 

Daca sunteti un comerciant cu amanuntul, o organizatie de mass-media sau o institutie de invatamant, de exemplu, este posibil sa nu doriti sa obtineti certificarea, dar totusi doriti sa promovati un produs certificat FSC sau o certificare FSC. In aceste situatii, se ofera posibilitatea licentierii marcii comerciale FSC.