Nu este suficient sa afirmam ca iubim natura si o respectam. Daca nu si manifestam aceste sentimente pe care le avem fata de mediul inconjurator, declaratia noastra este nula. Cu atat mai important este sa facem asta in conditiile in care actiunile celor mai multi afecteaza negativ natura care ne inconjoara. Masuri precum reciclarea cartonului si a hartiei, materialelor lemnoase diverse, a plasticului, etc. nu trebuie neglijate pentru ca fiecare gest conteaza.

Prea putini dau importanta reciclarii, iar asta se vede in ritmul alert in care resursele naturale sunt epuizate, mai ales cand vine vorba despre lemnul oferit de paduri. Nu degeaba au aparut asociatii speciale care au in vedere protejarea naturii, a mediului forestier prin toate mijloacele legale posibile.


Daca la randul tau vrei sa iti demonstrezi respectul purtat fata de natura si de paduri, e cazul sa ai in vedere o documentare mai amanuntita cu privire la masurile pe care le poti lua propriu zis in acest sens. De exemplu, ce cunostinte ai despre procesul de certificare FSC? Sau poate nici nu ai mai auzit despre acest concept pana acum.

Fii parte din schimbarea de care natura are nevoie!

Oricine stie ca problemele mediului inconjurator, cauzate in mare parte de om, au numeroase consecinte negative asupra calitatii vietii. Ei bine, prin reciclare se incearca protejarea resurselor naturale, pe cat posibil. Reutilizarea diverselor ambalaje si produse se traduce prin cantitati mai mici de deseori, prevenirea poluarii pentru ca scade nevoia de a colecta materii prim, dar si conservarea lemnului.

Azi e mai usor ca niciodata sa iti dai seama ce se poate recicla si ce nu. De exemplu, FSC Reciclat este o eticheta pe care o poarta acele produse care sunt confectionate din material reciclat in totalitate. Multe dintre aceste materiale sunt recuperate atat pre cat si post consum. Poate ca tu insutii detii o firma care comercializeaza diverse produse care ar putea folosi un astfel de material. Cu ajutorul serviciilor oferite de o firma de consultanta FSC poti obtine la randul tau eticheta pentru care cu siguranta vei fi apreciat.

Tipurile de materiale care se pot recicla sunt numeroase si la tot pasul, incepand de la hartie si cutii si pana la carton. Cel mai bine este sa realizezi o cautare online dupa acest subiect ca sa stii exact despre ce materiale este vorba. Nu uita ca si cel mai mic gest va avea un impact pozitiv asupra naturii, iar aceasta iti va aprecia efortul.

Nu trece deci cu vederea cat de benefica este pentru mediul inconjurator reciclarea, dar si pentru comunitate totodata. Totul incepe cu colectarea si selectarea deseurilor, proces cu care te vei obisnui destul de rapid. Fie ca te ocupi personal, fie ca lasi o firma specializata, va urma transformarea lor in materie prima si reutilizarea lor pentru a deveni alte ambalaje si produse necesare pe piata. Practic viata lor nu se sfarseste la prima utilizare.

Incurajeaza si tu acest proces si fa schimbarea ce, desi pare neinsemnata, are un impact extraordinar asupra mediului care ne inconjoara.